Facebook musel vypnúť svoje roboty, pretože sa medzi sebou začali rozprávať tajným jazykom

NETKY.SK • 31 Júl 2017, 20:26 • 2 min
Facebook musel vypnúť svoje roboty, pretože sa medzi sebou začali rozprávať tajným jazykom

Z nadvlády strojov má mnoho ľudí nočné mory. Ich obavy ale možno nie sú tak mimo reality. Facebook musel vypnúť roboty, ktoré sa mu čiastočne vymkli z pod kontroly.

slovakia

left justify in out

Vedci, ktorí pre spoločnosť Facebook pracujú na vývoji umelej inteligencie, zistili, že dva stroje s názvom Bob a Alice si začali "vytvárať svoj vlastný jazyk".

 

Programátori zmenám v ich komunikácii najskôr nepripisovali veľký význam, no po hlbšej kontrole sa ukázalo, že stroje sa dorozumievajú kódom, ktorému rozumejú len oni.

 

img

 

Podľa webu New Scientist začala neurónová sieť prekladať frázy do nového kódu preto, že to bolo jednoduchšie ako používanie naprogramovaného jazyka.

 

Predpokladá sa, že sa roboty snažili vyriešiť problémy, s ktorými sa stretli.

 

Trochu desivé, však? Na pokoji nepridáva ani vedúci inžinierstva spoločnosti Google, Ray Kurzweil, ktorý tvrdí, že život ako poznáme dnes, skončí v roku 2045. Ľudia a roboty by mali byť na rovnakej úrovni. 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona