Facebook má už viac ako miliardu aktívnych užívateľov

NETKY.SK • 5 Október 2012, 06:54 • 2 min
Facebook má už viac ako miliardu aktívnych užívateľov

Facebook má už viac ako miliardu aktívnych užívateľov - Zaujímavosti Sociálna sieť Facebook dnes ráno po prvý raz zaznamenala viac ako miliardu užívateľov, ktorí túto stránku navštevujú každý mesiac. Oznámil to spoluzakladateľ a riaditeľ Facebooku Mark Zu

slovakia

left justify in out

img

Sociálna sieť Facebook dnes ráno po prvý raz zaznamenala viac ako miliardu užívateľov, ktorí túto stránku navštevujú každý mesiac. Oznámil to spoluzakladateľ a riaditeľ Facebooku Mark Zuckerberg prostredníctvom svojho statusu. "Ďakujem vám za to, že ste mne a môjmu malému tímu dali tú česť slúžiť vám," napísal. To, že pomáha komunikovať už miliarde ľudí, označil za vec, "na ktorú je vo svojom živote najviac hrdý." Vo svojom odkaze sľúbil, že bude usilovne pracovať na zlepšovaní Facebooku a dúfa, že raz ním spojí celý svet.
   Sociálnu sieť Facebook Zuckerberg založil v roku 2004 so svojimi spolužiakmi z Harvardu. Spočiatku sa mohli registrovať len študenti tejto školy, neskôr stránku sprístupnili aj pre ďalšie univerzity a následne i pre všetkých, ktorí majú viac ako 13 rokov. Stránke pribúdajú užívatelia aj napriek častej kritike, že narúša ich súkromie. Ako informovala agentúra Reuters, momentálne majú na svojich kontách dovedna už 219 miliárd fotiek, 1,13 bilióna "likeov" a 17 miliárd oznámení polohy. Vyše polovica z nich sa na sociálnu sieť prihlasuje pomocou mobilného telefónu. 
   Zuckerberg s Facebookom tento rok vstúpil na burzu, čo viedlo k tomu, že prišiel takmer o polovicu svojho majetku, ktorý magazín Forbes vo svojom najnovšom rebríčku najbohatších Američanov odhadol na 9,4 miliardy dolárov. Z minuloročnej 14. priečky sa tak posunul až na 36. miesto. 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies