Facebook má hodnotu okolo 50 miliárd USD

NETKY.SK • 3 Január 2011, 12:50 • 2 min
Facebook má hodnotu okolo 50 miliárd USD

Facebook má hodnotu okolo 50 miliárd USD

slovakia

left justify in out

Facebook získal celkovo 500 miliónov USD (374,20 milióna eur) od banky Goldman Sachs a ruskej firmy Digital Sky Technologies, informoval New York Times (NYT) s odvolaním sa na zdroje blízke transakcii. Podľa denníka hodnota Facebooku v súčasnosti predstavuje 50 miliárd USD, čo je viac než hodnota takých spoločností ako je eBay, Yahoo alebo Time Warner. Pre porovnanie Google mal po svojom vstupe na burzu v auguste 2004 hodnotu okolo 27 miliárd USD.
      Goldman Sachs investoval do prevádzkovateľa populárnej sociálnej siete 450 miliónov USD a ruská firma Digital Sky Technologies 50 miliónov USD, tvrdí NYT.
      Investícia má umožniť Facebooku akvizície, rozvoj nových služieb a prijatie nových zamestnancov. NYT dodáva, že Goldman Sachs vytvorí investičný nástroj, ktorý umožní jej klientom investovať priamo do Facebooku. Navyše, v prípadný vstup spoločnosti na burzu bude zrejme aranžovať Goldman Sachs.
      Predstavitelia Facebooku rovnako ako Goldman Sachs sa k správe odmietli vyjadriť.
      Informovali o tom Bloomberg a Handelsblatt.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies