Fabuľa je sklamaný z odchodu, kapitán Podbrezovej: Veľmi nás to mrzí

NETKY.SK • 26 Apríl 2017, 15:20 • 2 min
Fabuľa je sklamaný z odchodu, kapitán Podbrezovej: Veľmi nás to mrzí

PODBREZOVÁ - Marek Fabuľa, ktorý spolu s asistentom Miroslavom Guzom v utorok skončili pôsobenie vo futbalovom klube ŽP Šport Podbrezová, je sklamaný z odchodu. Desaťzápasová šnúra bez víťazstva (dosiaľ posledné sa zrodilo 26. novembra 2016 doma proti FK Senica - 2:0) a zisk iba štyroch bodov v jarných ôsmich vystúpeniach stáli 41-ročného prešovského rodáka miesto na lavičke "železiarov".

slovakia

left justify in out

Mužstvo síce figuruje momentálne na 3. mieste vo Fortuna lige, ale po fantastickej jeseni sa na ŽP Šport dotiahli súperi a takmer istá miestenka do pohárovej Európy nemusí byť pre tím z Horehronia napokon realitou.

"Akceptujeme rozhodnutie klubu. Už podpisom zmluvy však človek musí byť pripravený, že sa niečo podobné jedného dňa môže stať. Sme z toho smutní, pretože si myslíme, že hráči majú na to, aby to uhrali a aby sme si spoločne vychutnali náročnú prácu, ktorá nás doviedla k takémuto umiestneniu," uviedol Marek Fabuľa, ktorý si v komplexnom hodnotení nemyslí, že v Podbrezovej zlyhal: "Z pohľadu posledných výsledkov to nebolo v poriadku, ale aj tak, že bol citeľný posun hráčov o niekoľko levelov. Súperi k nám museli inak pristupovať a na zápasy sa inak pripravovať. Hráči získali rešpekt, čo je pri tejto práci najťažšie."

Vedenie podbrezovského klubu angažovalo do pozície šéfa realizačného tímu Karola Praženicu, asistentom je tréner "juniorky" Ján Gajdošík. "Uvidíme, či nový tréner dodá mužstvu impulz a či to rozchodíme rýchlo alebo neskôr, ale veríme mužstvu. Je tam priestor bojovať o Európsku ligu, no vzhľadom na desaťzápasovú sériu bez víťazného duelu aj na to, že niektoré veci nefungovali podľa predstáv, vedenie pristúpilo k tomuto kroku," komentoval zmenu viceprezident ŽP Šport Podbrezová Vratislav Greško, ktorý za súčasnú situáciu dáva diel viny okrem trénerov aj hráčom i vedeniu klubu:

 

"Veľmi dobre vieme, že sme hrali nad rámec vlastných očakávaní, ale rovnako dobre vieme, že dlhodobo hráme pod svoje možnosti. Vysoko sme vyleteli a hlboko spadli. Absolútne nás dobehli karty a zranenia. Vedeli sme, že ak nám tieto veci skrížia cesty, tak dlhodobo hrať na špici proti mužstvám s podstatne vyššími rozpočtami a širšími kádrami sa nebude dať."

Nového kouča ŽP Šport teraz čaká veľká výzva. V uplynulom období analyzoval pre slovenskú futbalovú reprezentáciu a trénera Jána Kozáka kvalifikačných súperov, teraz sa pokúsi dostať do sveta Podbrezovú. "Klub je najbližšie od Banskej Bystrice, kde bývam a hrá sa prvá liga. Sledoval som veľa zápasov na jeseň i na jar, poznám ľudí v klube, niekoľko hráčov som v minulosti trénoval. Situácia je pomerne neštandardná, keďže už v stredu večer nás čaká ligový zápas proti Zlatým Moravciam, trošku je to hektické. Dúfam, že sa čo najlepšie pripravíme a posnažíme sa spolu odštartovať moju cestu v novom klube čo najlepšie," reagoval hlavný kormidelník Karol Praženica.

Za hráčsku kabínu zhodnotil utorňajšiu zmenu na podbrezovskej lavičke súčasný kapitán mužstva Ľuboš Kupčík, ktorý pásku prebral po zranení Jaroslava Kostelného: "Je to zvláštne, nečakali sme túto situáciu. Dozvedeli sme sa to v pondelok. Myslím si, že všetko bolo v nás hráčoch, zapríčinila to séria bez víťazstva. Veľmi nás to mrzí. Potrebujeme konečne víťazstvo, aby sme pokračovali v trende, ktorý sme nastolili na jeseň," skonštatoval 28-ročný obranca Kupčík.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona