FA vyšetruje možné snahy klubov o umlčanie obetí pedofílie

NETKY.SK • 2 December 2016, 10:22 • 2 min
FA vyšetruje možné snahy klubov o umlčanie obetí pedofílie

LONDÝN - Anglická futbalová asociácia (FA) vyšetruje eventualitu, že kluby platili obetiam sexuálneho zneužívania za mlčanie.

slovakia

left justify in out

Aféru s pedofilnými praktikami spustili verejné výpovede viacerých hráčov, medzi nimi napríklad niekdajšieho reprezentanta Paula Stewarta, bývalých futbalistov FC Crewe Andyho Woodwarda a Stewa Waltersa či Davida Whita, ktorý si počas svojej kariéry obliekal dres Manchestru City.

Šéf exekutívy FA Martin Glenn vo štvrtok sľúbil prijať adekvátne opatrenia, ak sa preukáže snaha ututlať prípady zneužívania. Vlastné vyšetrovanie tento týždeň otvorila aj londýnska Chelsea, tá preverí svojich zamestnancov od roku 1970 vrátane tých, ktorí medzičasom zomreli.

"Sú to skutočne hrozné príbehy. Som však súčasťou organizácie, ktorá to berie veľmi vážne. Musíme to dôkladne vyšetriť a poučiť sa z minulosti. Tiež posielam svoje deti na tréningy a som rád, že sa situácia za ostatných 20 rokov zlepšila," vyjadril sa na margo aféry tréner reprezentácie Gareth Southgate.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies