FA si pre rasizmus posvieti na Balotelliho

NETKY.SK • 2 December 2014, 10:05 • 2 min
FA si pre rasizmus posvieti na Balotelliho

LONDÝN - Anglická futbalová asociácia (FA) spustí vyšetrovanie proti útočníkovi Liverpoolu Mariovi Balotellimu za údajne rasistické a antisemitské odkazy na sociálnej sieti. Informovala agentúra Reuters s odvolaním sa na britské média.

slovakia

left justify in out

Balotelli na Instagrame zverejnil obrázok z hry Supermario, ku ktorému napísal: "Skáče ako černoch a mince zbiera ako Žid." Taliansky reprezentant mal svoj príspevok z Instagramu neskôr vymazať. "Moja mama je Židovka, takže všetci stíchnite," napísal Balotelli neskôr.

 

img

 

"Sme si vedomí uverejnenia príspevku, ktorý hráč následne odstránil," uviedol pre BBC hovorca "The Reds". "Určite s ním budeme o tejto udalosti hovoriť."

 

Trest pre Balotelliho žiada aj Simon Johnson, šéf exekutívy židovskej rady a bývalý člen exekutívy FA. "Žiadame FA, aby vyšetrila tieto správy a prijala opatrenia v prípade, že chce úspešne bojovať proti rasizmu vo futbale," skonštatoval.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona