FA potrestala Suáreza desaťzápasovým dištancom

NETKY.SK • 24 Apríl 2013, 16:35 • 2 min
FA potrestala Suáreza desaťzápasovým dištancom

LONDÝN - Funkcionári Anglickej futbalovej asociácie (FA) potrestali útočníka FC Liverpool Luisa Suáreza desaťzápasovým dištancom.

slovakia

left justify in out

Suárez počas nedeľňajšieho ligového stretnutia proti FC Chelsea (2:2) uhryzol do ramena súperovho obrancu Branislava Ivanoviča. "Nezávislá trojčlenná komisia skonštatovala, že štandardný trest na tri stretnutia by bol nedostatočný. Hráčovi sme pridali ešte ďalších sedem duelov. Trest začal plynúť okamžite," uvádza sa v stanovisku na oficiálnom webe FA.

Dvadsaťšesťročný Uruguajčan Luis Suárez dostal už pokutu od svojho zamestnávateľa. Nešpecifikovaná suma pôjde na účet Skupiny na podporu obetí Hillsborough.

Predstavitelia FC Liverpool reagovali na dištanc promptne. Generálny riaditeľ Ian Ayre povedal, že klub je "šokovaný a sklamaný prísnosťou" predmetného rozhodnutia. "Vo štvrtok očakávame písomné odôvodnenie FA, dovtedy sa viac nebudeme vyjadrovať," dodal Ayre. Suárez sa môže proti verdiktu odvolať, a to do piatkového poludnia (13.00 h SELČ). Uruguajčan priznal svoju vinu, no odmietol, že základný 3-zápasový dištanc bol nedostatočný.

Spoluhráč kapitána slovenskej reprezentácie Martina Škrtela Suárez je známy svojím kontroverzným správaním. Ešte počas jeho angažmánu v Ajaxe Amsterdam tiež pohrýzol protihráča. V drese Liverpoolu rasisticky urážal obrancu Patrica Evru a nedávno ho začala Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) vyšetrovať za udretie Gonzala Jaru v marcovom zápase kvalifikácie MS 2014 proti Čile.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies