FA berie Anelku na zodpovednosť za gesto 'quenelle'

NETKY.SK • 21 Január 2014, 14:00 • 2 min
FA berie Anelku na zodpovednosť za gesto 'quenelle'

LONDÝN - Nicolas Anelka svojím gestom pri oslave gólu do siete West Hamu v decembrovom zápase Premier League pripravil svoj klub West Bromwich Albion o sponzora a navyše vzbudil pozornosť anglickej Futbalovej asociácie.

slovakia

left justify in out

FA v utorok oznámila, že francúzsky útočník čelí jej obvineniu z antisemitského správania. Anelka prejavil radosť z gólu gestom "quenelle" - ľavou rukou pokrčenou ponad hruď si poklepal po pravom ramene. Vymyslel ho vo Francúzsku komik a futbalistov priateľ Dieudonné. Anelka sa po zápase prostredníctvom Twitteru bránil, že gesto venoval práve Dieudonnému, napriek tomu však čelil kritike zo strany židovských organizácií. Dieudonného predstavenie Le Mur zakázali francúzske úrady pre rasistické a antisemitské zafarbenie.

Anelkovo správanie pohoršilo židovského obchodníka Alexa Chestermana, ktorý vlastní spoločnosť Zoopla sponzorujúcu West Bromwich Albion, natoľko, že po sezóne nechce pokračovať v podpore klubu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona