F3: Preteky v Rakúsku poznačila havária, dvaja piloti sú v nemocnici

NETKY.SK • 21 Máj 2016, 16:23 • 2 min
F3: Preteky v Rakúsku poznačila havária, dvaja piloti sú v nemocnici

GRAZ - Stajňoví kolegovia Li Č' Cchung z Číny a Američan Ryan Tveter skončili v nemocnici v rakúskom Grazi po spektakulárnej kolízii v sobotných pretekoch formuly 3 na okruhu Red Bull Ring. Účastníkom havárie bol aj Brazílčan Pedro Piquet, ten vyviazol bez ujmy na zdraví.

slovakia

left justify in out

"Po vyšetrení na mieste oboch previezli do traťového lekárskeho centra. Jeden pilot bol najprv v bezvedomí, no neskôr sa prebral. Liho transportovali vrtuľníkom pre možné zranenia hlavy a chrbta. Tvetera previezli sanitkou na ďalšie vyšetrenia," priniesol web autosport.com stanovisko Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA).

 

Nehoda sa stala v "esíčkovej" zákrute, ktorú jazdci prechádzajú rýchlosťou okolo 200 km/h. Tveter sa neudržal na trati, po návrate zo štrku stál na asfalte v kúdole prachu a dymu. Blížiaci sa Li ho nevidel, náraz vymrštil Číňanov monopost do vzduchu. Američan najprv z trosiek vystúpil, ale vzápätí si musel ľahnúť na trávnik a neskôr nasledovala hospitalizácia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona