F1: Zranený mechanik Ferrari má za sebou vydarenú operáciu

NETKY.SK • 9 Apríl 2018, 13:08 • 2 min
F1: Zranený mechanik Ferrari má za sebou vydarenú operáciu

Riffa - Mechanik tímu Ferrari v motoristickej F1 Francesco Cigarini úspešne podstúpil operáciu zlomenej dolnej končatiny. K úrazu prišiel na nedeľňajšej Veľkej cene Bahrajnu, keď fínsky pilot Kimi Räikkönen nesprávne dostal pokyn na opustenie boxov a jeho monopost spôsobil Cigarinimu zlomeniny píšťaly aj ihlice.

slovakia

left justify in out

Mechanika transportovali do nemocnice v meste Riffa, odkiaľ dal v pondelok vedieť, že chirurgický zákrok dopadol dobre. Ferrari začalo po pretekoch zisťovať, prečo automatizovaný systém umožnil Räikkönenovi výjazd.

 

Zelené svetlo má nasledovať po tom, ako auto dostane štyri nové pneumatiky, no Räikkönenovi ešte nevymenili ľavé zadné koleso. Rôzne pneumatiky sú proti pravidlám, Fína preto odstavili v boxovej uličke a nedokončil preteky. Ferrari dostalo pokutu 50.000 eur za nebezpečný výjazd. Informoval o tom portál autosport.com.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies