F1: Založil si Instagram, aby oznámil koniec kariéry! Sebastian Vettel sa na konci sezóny rozlúči s Formulou 1

NETKY.SK • 28 Júl 2022, 12:55 • 2 min
F1: Založil si Instagram, aby oznámil koniec kariéry! Sebastian Vettel sa na konci sezóny rozlúči s Formulou 1

BERLÍN – Jeden z najoblúbenejších pilotov dnešnej doby šokoval svet F1! Štvornásobný majster sveta Sebastian Vettel oznámil ukončenie svojej legendárnej kariéry.

slovakia

left justify in out

S Red Bullom dominoval, napodobniť Schumachera nedokázal

 

"Otec" dnešných pilotov F1-tky oznámil koniec kariéry prostredníctvom sociálnej siete Instagram. Formulový svet bol zaskočený Vettelovým rozhodnutím založiť si sociálnu sieť a hneď sa uvažovalo nad dôvodom, prečo sa tak stalo. Po posledných hodinách nám to už bolo všetko jasné, štvornásobný majster sveta sa rozhodol oznámiť koniec svojej veľkolepej kariéry. Tohtoročná sezóna bude pre Vettela aj tou záverečnou. 

 

 

Tridsaťpäťročný nemecký pilot F1 zažil svoje najlepšie časy v stajni Red Bull, s ktorou vyhral 4 majstrovské tituly a konkurencii dával šancu iba sporadicky. Počas jeho pôsobenia v Red Bulle nepatril Vettel medzi miláčikov štartového roštu, jeho chuť za víťazstvom bolo mnohokrát silnejšia ako jeho potreba zotrvať v medziach limitov fair play. Mnohokrát sa dostal do kontroverzných situácii ( ako napríklad slávne preteky "Multi 21"), ktoré nemeckému pilotovi v očiach fanúšikov naozaj nepomohli. 

 

Po úspešných rokoch v Red Bulle prišiel Vettelov prestup do slávneho tímu Ferrari, kde bolo Vettelovým cielom napodobniť úspechy svojho vzoru Michaela Schumachera. Rovnako ako Schumacher chcel Vettel postaviť Ferrari naspäť na nohy a do čela legendárneho motoršportu, no získať majstrovský titul sa mu bohužiaľ nepodarilo.

 

Najbližšie bol v rokoch 2017 a 2018, keď sa Ferrari dokázalo konečne vyrovnať dominantnému Mercedesu, ale aj vďaka vlastným chybám mu to nakoniec nikdy nevyšlo. Získať majstrovský titul sa Vettelovi nepodarilo, no postupne si začal získavať niečo cennejšie, a to boli srdcia fanúšikov celého formulového sveta. Momenty ako presunutie parkovacej značky s číslom 1 po kontroverznej VC Kanady alebo ťuknutie do monopostu Lewisa Hamiltona počas jazdy za Safety carom jednoznačne zostanú v pamäti všetkých priaznivcov motoršportu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

 

Po nenaplnení svojich snov vo Ferrari sa vydal Vettel inou cestou a prestúpil do rozrastajúceho sa tímu Aston Martin, v ktorom pôsobí doposiaľ. Počas svojho času v Aston Martine sa Vettel stal "otcom" formulového sveta a jeho enviromentálne aktivity, ktoré oslovili mnohých nielen fanúšikov. Počas svojej fantastickej kariéry získal Vettel 4 majstrovské tituly, vyhral 53 VC a 122-krát stál na pódiu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies