F1: Za McLaren budú v roku 2015 jazdiť Alonso a Button

NETKY.SK • 11 December 2014, 12:10 • 2 min
F1: Za McLaren budú v roku 2015 jazdiť Alonso a Button

LONDÝN - Tím formuly 1 McLaren potvrdil očakávaný návrat dvojnásobného majstra sveta Fernanda Alonsa.

slovakia

left justify in out

Tridsaťtriročný španielsky jazdec, ktorý sa po piatich sezónach pracovne rozišiel s Ferrari, utvorí dvojicu s 34-ročným Britom Jensonom Buttonom, šampiónom z roku 2009. Dán Kevin Magnussen sa posúva do pozície rezervného pilota. 

 

Alonso jazdil v McLarene v roku 2007, bola to jeho prestupová stanica medzi Renaultom a Ferrari. Pred odchodom do Maranella sa nerozišiel s britským tímom v najlepšom, iskrilo to aj medzi ním a vtedajším jeho kolegom Lewisom Hamiltonom. 

 

McLaren sa od nasledujúcej sezóny vracia k spolupráci s japonskou automobilkou Honda, prvé testy však dopadli veľmi zle. Alonso priznal, že ho zlákala práve v minulosti úspešná kombinácia McLaren - Honda. "Legenda sa vracia. To je naša výzva. Vstupujem do projektu s nadšením a odhodlaním, ale uvedomujem si, že dobré výsledky si vyžadujú istý čas. Nemám s tým problém," konštatoval Alonso 

 

Pri výbere Alonsovho partnera vraj rozhodli výsledky v sezóne 2014. Button na body vyhral nad Magnussenom 126:55. "Teší ma, že budeme mať v tíme takého rýchleho a skúseného jazdca, ako je Fernando. Verím, že pracovne budeme spolu veľmi dobre vychádzať," povedal pred svojou 16. sezónou v F1 najskúsenejší pilot štartového poľa. 

 

"Fernando a Jenson majú dovedna na konte viac ako 500 veľkých cien a 47 z nich vyhrali. Trúfam si vyhlásiť, že máme momentálne najlepšiu jazdeckú dvojicu v F1," uviedol šéf a výkonný riaditeľ McLarenu Ron Dennis. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies