F1: Z Ferrari odchádzajú aj Fry a Tombazis

NETKY.SK • 17 December 2014, 17:17 • 2 min
F1: Z Ferrari odchádzajú aj Fry a Tombazis

MARANELLO - Vo Ferrari v motoristickej formule 1 po sezóne plnej sklamania pokračujú v reštrukturalizácii, odchádzajú hlavný motorový inžinier Pat Fry a šéfdizajnér Nikolas Tombazis.

slovakia

left justify in out

Už skôr sa novým šéfom slávneho talianskeho zoskupenia stal Maurizio Arrivabene. Fry prišiel do Ferrari v júli 2010 z konkurenčného McLarenu, Tombazis zavítal do Maranella najprv v roku 1994 a potom sa tam vrátil o 12 rokov neskôr tiež z McLarenu.

 

Technickým riaditeľom zostáva James Allison, novým šéfdizajnérom sa stal Simone Resta a na Fryovu funkciu dosadili Mattiu Binotta. Ferrari v tejto sezóne s Fernandom Alonsom a Kimim Räikkönenom nezískalo ani jedno víťazstvo, čo sa stalo prvýkrát od roku 1993. V budúcom ročníku bude partnerom Räikkönena štvornásobný majster sveta Sebastian Vettel. Informoval server Autosport.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies