F1: Wolffová z Williamsu po 22 rokoch prvou ženou, ktorá si zajazdí na VC

NETKY.SK • 24 Február 2014, 11:50 • 2 min
F1: Wolffová z Williamsu po 22 rokoch prvou ženou, ktorá si zajazdí na VC

BERLÍN - Prvou ženou v F1 po 22 rokoch, ktorá si zajazdí na jednej z Veľkých cien seriálu majstrovstiev sveta, bude Nemka Susie Wolffová z Williamsu. Informovala o tom v pondelok agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročná Wolffová, ktorá je manželkou šéfa Mercedesu a bývalého výkonného riaditeľa Williamsu Tota Wolffa, bude na dráhe počas dvoch piatkových voľných tréningov v ešte nešpecifikovanej VC v tomto roku.
      

"Som vďačná za podporu Williamsu a jeho vieru vo mňa. Rok 2014 bude veľkým míľnikom v mojej kariére. Súťažiť v dvoch voľných tréningoch, popri plnení povinností ako testovacej jazdkyni v tejto sezóne je pre mňa veľký krok dopredu. Teším sa na príležitosť viesť monopost FW36 na víkendovej Grand Prix," uviedla v oficiálnom komuniké Wolffová, ktorá sedem rokov jazdí nemeckú sériu DTM. Už v minulom roku absolvovala vo Williamse aerodynamické testy.
      

Má však minimálnu šancu dostať príležitosť aj v pretekoch, keď post riadneho testovacie pilota a oficiálneho náhradníka patrí 21-ročnému Brazílčanovi Felipovi Nasrovi. Jazdcami Williamsu v novej sezóne sú Brazílčan Felipe Massa a Fín Valtteri Bottas. "Už predviedla, že má prirodzený talent na rozvoj auta a schopnosť poskytnúť silnú spätnú väzbu," uviedol technický šéf tímu Pat Symonds.
      

Poslednou ženou, ktorá sa predstavila v súťažnom cirkuse VC v akejkoľvek pozícii bola Talianka Giovanna Amatiová v roku 1992 v Brabhame. V boxoch však ženy participujú na rôznych postoch od mechanikov až po tímových šéfov. "Najžiarivejším" príkladom je šéfka Sauberu Monisha Kaltenbornová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona