F1: Williams získal šampióna GP3 Lynna

NETKY.SK • 28 Január 2015, 13:10 • 2 min
F1: Williams získal šampióna GP3 Lynna

GROVE - Úradujúci majster sveta v seriáli GP3 Alex Lynn sa stal členom tímu Williams vo formule 1. Dvadsaťjedenročný Brit sa bude podieľať na vývoji monopostu, čo predtým robila aj Susie Wolffová, ktorá sa posunula do roly oficiálnej testovacej jazdkyne pre sezónu 2015.

slovakia

left justify in out

Lynn už vie, ako chutí jazda vo vozidle F1. Vlani v novembri testoval po záverečných pretekoch v Abú Zabí pre Lotus. Vo Williamse bude pracovať najmä v simulátore, do monopostu FW37 by sa mohol posadiť v májových testoch po Veľkej cene Španielska v Barcelone. 

 

"Som extrémne nadšený, že prichádzam do Williamsu, tímu s neuveriteľnou históriou a skvelým potenciálom. Za posledný rok urobil veľký krok vpred a je jasné, že v budúcnosti chce dosahovať úspechy. Môžem ísť v šľapajach Valtteriho Bottasa, ktorý tu začínal v rovnakej úlohe ako ja. Cez tvrdú prácu sa prepracoval z GP3 až do pozície pretekového jazdca," cituje server Sky Sports Lynna, ktorý bude v roku 2015 popri práci v simulátore súťažiť aj v seriáli GP2.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies