F1: Williams predstavil nový FW38: Tím začal budovať cestu na vrcholné pozície

NETKY.SK • 19 Február 2016, 11:17 • 2 min
F1: Williams predstavil nový FW38: Tím začal budovať cestu na vrcholné pozície

GROVE - Tím Williams v piatok ako prvý predstavil nový monopost pred tohtoročným seriálom majstrovstiev sveta formuly 1. Britské zoskupenie zverejnilo úvodné dve fotografie modelu FW38.

slovakia

left justify in out

Williams už na konci vlaňajšej sezóny naznačil, že nové auto bude badateľne iné ako to staré. Lakovanie zostalo v pôvodnom stave, bielym podkladom sa tiahnu červené a svetlomodré pruhy, inžinieri zachovali aj krátky nos. Výrazne sa zmenili bočnice a nasávače vzduchu, odlišná je aj zadná časť monopostu.


"Williams si začal budovať cestu späť na vrcholné pozície. Udržať si súčasné postavenie bude výzvou samou o sebe, ale sme odhodlaní stále sa zlepšovať, pretože len víťazenie bude dostatočne dobré. Do sezóny 2016 ideme s veľmi stabilným tímom, tretí rok po sebe budeme mať rovnakú jazdeckú dvojicu. Piloti dobre spolu vychádzajú a každý z nich má v sebe ideálny mix rýchlosti a konzistencie," povedal šéf tímu Frank Williams.


Britská stajňa obsadila v ostatných dvoch ročníkoch F1 tretie miesto v Pohári konštruktérov. V oboch prípadoch zvíťazil suverénny Mercedes, v roku 2014 skončil druhý Red Bull, vlani Ferrari. Dvojica Felipe Massa, Valtteri Bottas v ročníku 2015 získala 257 bodov, rok predtým to bolo až 320. Súčasní piloti sa v predmetných rokoch víťazstva nedočkali, naposledy sa z triumfu v pretekoch F1 vo Williamse radoval Pastor Maldonado na VC Španielska v máji 2012.


Nový monopost FW38 poháňaný agregátom Mercedes bude mať premiéru na trati v pondelok 22. februára na testoch v Barcelone. Ako prvý sa do kokpitu posadí fínsky pilot Bottas.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies