F1: Víťazstvo v Singapure patrí Vettelovi, Hamilton preteky nedokončil

NETKY.SK • 20 September 2015, 17:21 • 2 min
F1: Víťazstvo v Singapure patrí Vettelovi, Hamilton preteky nedokončil

MARINA BAY - Víťazom nočnej Veľkej ceny Singapuru formuly 1 sa stal Nemec Sebastian Vettel z tímu Ferrari. Za víťazom kvalifikácie a štvornásobným majstrom sveta, ktorý na triumf premenil svoju 46. pole position v kariére a pre Ferrari získal tretie vavríny v sezóne, skončili rovnako ako v sobotu Austrálčan Daniel Ricciardo (Red Bull) a fínsky tímový kolega Kimi Räikkönen.

slovakia

left justify in out

Líder priebežného poradia seriálu MS Lewis Hamilton musel kvôli technickým problémom do boxov a na podujatí predčasne skončil. Brit vedie poradie s 252 bodmi, na druhom mieste figuruje Nico Rosberg (211 b.) a tretia priečka patrí Vettelovi (203 b.). Nemec po svojom 42. triumfe v kariére poskočil na tretiu priečku historického rebríčka, kde vymenil legendárneho Brazílčana Ayrtona Sennu. Zoznam vedie jeho krajan Michael Schumacher (91 víťazstviev) pred Francúzom Alainom Prostom (51 víťazstiev).

 

Vettel si po štarte udržal na okruhu Marina Bay pozíciu lídra a začal unikať prenasledovateľom. Pri výjazde z prvej zastávky v boxoch sa zrazili Felipe Massa (Williams) a Nico Hülkenberg (Force India). Nemec prišiel o koleso, narazil do bariéry a na trať muselo safety car. Na nasledujúcej VC Japonska sa bude musieť na štarte za trest posunúť o tri miesta. Štvrtého Rusa Daniila Kvjata (Red Bull) vymenila dvojica jazdcov Mercedesu Hamilton a Rosberg.

 

V 27. kole začal britský líder seriálu MS zápasiť s nečakanými technickými problémami, súperi ho poľahky predbiehali. Hamilton sa prepadol až na 16. priečku a napokon definitívne skončil v boxoch. V nich odstavil svoj McLaren aj deviaty Španiel Fernando Alonso.

 

Na okruhu muselo v 37. kole opäť na trať safety car, dôvodom bol pokojne prechádzajúci sa divák. Jazdci využili nečakanú príležitosť a vymenili pneumatiky. Vedúci Vettel stále zrýchľoval a druhý Ricciardo bol prakticky bez šance. Räikkönen na treťom mieste si naopak musel neustále strážiť svoju pozíciu pred dorážajúcim Rosbergom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies