F1: Vietor poškodil strechu silverstonského Krídla

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 14:50 • 2 min
F1: Vietor poškodil strechu silverstonského Krídla

SILVERSTONE - Extrémne veterné počasie na Britských ostrovoch zanechalo stopy aj na okruhu Silverstone, kde sa 5. júla uskutočnia preteky formuly 1.

slovakia

left justify in out

Nápor živla nevydržala časť strechy na modernej budove "Wing", ktorá lemuje cieľovú rovinu. V stredu ju začali opravovať. "V tomto momente síce nevyzerá strecha dobre, ale poškodenie je v podstate kozmetické. Konštrukcia nebola zasiahnutá a objekt zostal absolútne funkčný," uviedol športový riaditeľ areálu Stuart Pringle s tým, že odtrhnuté trosky strechy spadli do priestorov boxov. Výstavba "Krídla" stála 40 miliónov dolárov. Výčiny počasia nepustili opravárov k práci skôr ako v stredu.

 

Preteky športových vozidiel, ktoré sú na okruhu naplánované na tento víkend, by nemali byť ohrozené. Podľa plánu sa skutoční aj vytrvalostné podujatie FIA World Endurance Championship (10. - 12. apríla). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona