F1: Vettel sa po výbuchu pneumatiky poriadne hneval

NETKY.SK • 24 August 2015, 13:22 • 2 min
F1: Vettel sa po výbuchu pneumatiky poriadne hneval

SPA-FRANCORCHAMPS - Sebastian Vettel siahal v nedeľňajšej Veľkej cene Belgicka formuly 1 na okruhu Spa-Francorchamps na pódiové umiestnenie, po výbuchu pravej zadnej pneumatiky v predposlednom kole z toho napokon nebolo nič. Jazdec Ferrari štartujúci až z deviatej pozície stavil v pretekoch na odvážnu stratégiu jednej zastávky v boxoch a v závere urputne bránil tretie miesto pred Romainom Grosjeanom z Lotusu.

slovakia

left justify in out

Štvornásobný majster sveta musel odstúpiť pre incident, ktorý sa udial na rovinke Kemmel hneď za slávnou zákrutou Eau Rouge. "Koľko kôl do konca mi zostávalo? Nie veľa. Niečo takéto sa jednoducho nemôže stávať. Ak by sa to udialo o 200 metrov skôr, už by som tu s vami nebol. V tristokilometrovej rýchlosti by som to v Eau Rouge napálil do múru," citoval rozhnevaného Vettela server ESPN.


Nemecký pretekár nebol jediný, komu počas belgického víkendu vybuchla pneumatika. Rovnaká situácia sa prihodila aj Nicovi Rosbergovi z Mercedesu v piatkovom druhom tréningu. Tiež išlo o pravú zadnú gumu, tá praskla v pasáži Blanchimont.


"Poviem vám, čo ma hnevá. Určite sme si zaslúžili stáť na stupni víťazov. Sú to veci, ktoré sa dejú neustále a nikto sa nad tým nepozastavuje, ale je to neakceptovateľné. Preberali sme to v piatok na brífingu jazdcov, ale odpovede sú rovnaké - prerezaná guma, nečistoty na trati, problémy s monopostom, jazdec vyšiel mimo trať...samé hlúposti. Nico nám povedal, že sa nedostal mimo okruh, to isté platí u mňa," pokračoval Vettel.


Podľa 28-ročného pilota Ferrari musia nastať seriózne diskusie pred ďalšími pretekmi o dva týždne v talianskej Monze. "Myslím si, že sa potrebujeme porozprávať. Pravdepodobne to nie je také zlé ako pred pár rokmi v Silverstone, ale nedá sa to akceptovať," uzavrel rozčarovaný Vettel.


Z víťazstva sa na VC Belgicka radoval jazdec Mercedesu Lewis Hamilton pred tímovým kolegom Nicom Rosbergom. Tretí skončil spomenutý Grosjean, pre ktorého to bolo premiérové tohtoročné pódiové umiestnenie a prvé od Veľkej ceny USA z roku 2013.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies