F1: Vettel najlepší v tejto sezóne podľa šéfov tímov

NETKY.SK • 12 December 2013, 15:53 • 2 min
F1: Vettel najlepší v tejto sezóne podľa šéfov tímov

LONDÝN - Šéfovia tímov motoristickej formuly 1 zvolili za najlepšieho pilota sezóny 2013 úradujúceho i štvornásobného majstra sveta, jazdca Red Bullu Sebastiana Vettela. Dvadsaťšesťročný nemecký pretekár získal 248 hlasov, o 35 viac ako vicemajster Fernando Alonso zo stajne Ferrari. Na treťom mieste skončil Kimi Räikkönen (158).

slovakia

left justify in out

"Znamená to pre mňa veľa. Šéfovia tímov majú všeobecne veľký prehľad o dianí v efjednotke, majú možnosť sledovať mnoho jazdcov. Je pekné získavať rešpekt a uznanie od ľudí zvonku, ale aj od tých priamo z kuchyne," povedal Vettel pre portál autosport.com, ktorý je organizátorom ankety.

Každý z predstaviteľov jedenástich zoskupení v štartovom poli hodnotil desať najlepších pretekárov systémom udeľovania bodov vo veľkých cenách (25-18-15-12-10-8-6-4-2-1). "Bol to jeho najlepší rok a neustále dvíhal latku. Vzrušujúce na tom je to, že stále má len 26 rokov, za sebou len viac ako 100 pretekov a už je štvornásobným majstrom sveta. Vettel nevíťazí po chybách súperov alebo náhodou. To, čo dosiahol, je výsledkom ohromného talentu, neskutočného odhodlania a fantastickej pracovnej morálky," pochválil svojho zverenca šéf Red Bullu Christian Horner.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies