F1: Vettel chce oslavovať po sezóne, nie prvých pretekoch

NETKY.SK • 27 Január 2016, 14:55 • 2 min
F1: Vettel chce oslavovať po sezóne, nie prvých pretekoch

BRATISLAVA - Podľa jazdca formuly 1 Sebastiana Vettela je ešte priskoro tvrdiť, že Ferrari zdolá Mercedes na úvodných pretekoch sezóny v austrálskom Melbourne.

slovakia

left justify in out

Talianska stajňa urobila vlani v zime veľké pokroky, výkonnostne bola v roku 2015 najbližšie k suverénnym "strieborným šípom" a dosiahla víťazstvá na troch pretekoch - všetky s Vettelom. Pred začiatkom tohto ročníka sú očakávania veľké, čo v decembri naznačil aj prezident Ferrari Sergio Marchionne.


"Nepotrebujeme, aby nám hovoril, že musíme vyhrať v Austrálii. To by sme mali už dávno vedieť aj sami. Všetci to chceme, no vieme, že rozdiel medzi nami a Mercedesom bol veľký. Niečo sa zmenilo a po testoch uvidíme, ako sa veci majú. Teraz by sme ešte nemali robiť nejaké vyhlásenia. Vývoj nášho monopostu pokračuje a v Melbourne sa isto budeme pokúšať o víťazstvo alebo dosiahnutie čo najväčšieho počtu bodov. V kalendári figuruje 21 pretekov, radšej by som chcel celkový úspech ako hneď triumf v prvých pretekoch," povedal Vettel pre taliansky denník Gazzetta dello Sport.


Ferrari po konci éry Michaela Schumachera vyhralo otváracie preteky sezóny dvakrát - v Austrálii 2007 a Bahrajne 2010. Samotný Vettel sa v Albert Parku v Melbourne dosiaľ v kariére tešil len raz z ôsmich pokusov, na monoposte Red Bull ovládol VC Austrálie v dominantnom roku 2011. "Plánujem párkrát zavítať do Maranella pre prácu na simulátore, po Vianociach musím tiež zapracovať na fyzickej kondícii," dodal 28-ročný rodák z Heppenheimu.


Taliansky tím by mal monopost pre sezónu 2016 predstaviť 19. februára, tri dni pred začiatkom úvodných testov. Prezentácia nového auta bude prebiehať aj online na internete. Prvé oficiálne testy s tohtoročnými monopostami sa uskutočnia 22. - 25. februára v Barcelone a druhé v rovnakom dejisku 1. - 4. marca. Úvodné preteky sezóny 2016 sú na programe 20. marca v austrálskom Melbourne.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies