F1: Verstappen sa stane najmladším jazdcom v seriáli

NETKY.SK • 19 August 2014, 09:00 • 2 min
F1: Verstappen sa stane najmladším jazdcom v seriáli

RÍM - Holandský jazdec Max Verstappen nahradí od novej sezóny 2015 v pretekoch Formuly 1 francúzskeho pilota Toro Rosso Jeana-Erica Vergnea. Jeho tímovým kolegom bude Rus Daniil Kvjat. Informáciu o tom priniesol portál skysports.com.

slovakia

left justify in out

V aktuálnej sezóne Holanďan pôsobí v sérii európskej Formuly 3, kde počas 25 pretekov zaznamenal osem víťazstiev. V sezóne 2015 sa syn niekdajšieho pretekára Josa Verstappena stane najmladším jazdcom v histórii F1. Debutovať bude totiž vo veku 17 rokov. Doterajší rekord držal Jaime Alguersuari, ktorý mal pri premiérovom štarte na Veľkej cene Maďarska 19 rokov a 125 dní. "V prvom rade by som sa rád poďakoval Helmutovi Markovi a Red Bullu za prejavenú dôveru a šancu debutovať v roku 2015 v Toro Rosso. Od chvíle, keď som mal sedem rokov, tak Formula 1 bola mojím cieľom, takže táto príležitosť je pre mňa splnený sen," konštatoval pre skysports.com Verstappen.


Dvadsaťštyriročný Vergne jazdí za stajňu Toro Rosso od roku 2012. V súčasnosti má na svojom konte odjazdených 50 pretekov, v ktorých nazbieral 40 bodov. O osem rokov mladší Verstappen sa počas predchádzajúceho víkendu zapojil do mládežníckeho programu Red Bull, ktorého piloti štartujú kariéru vo Formule 1 v talianskom tíme. "Teší nás, že môžeme Maxa privítať do rodiny Toro Rosso," uviedol šéf talianskej stajne Franz Tost a dodal: "Je úžasné vidieť, ako mládežnícky program Red Bullu pokračuje v hľadaní mladých talentovaných jazdcov a umožňuje im dostať priestor vo Formule 1."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona