F1: Verstappen nedal šancu Ferrari a vyhral VC Miami

NETKY.SK • 9 Máj 2022, 07:45 • 2 min
F1: Verstappen nedal šancu Ferrari a vyhral VC Miami

MIAMI – Verstappen pokračuje vo svojej fantastickej bilancii, v tohtoročnej sezóne zatiaľ vyhral každé preteky, v ktorých sa mu nepokazil jeho monopost. V Miami získal svoje tretie víťazstvo v sezóne.

slovakia

left justify in out

V pretekoch je Red Bull silnejší

 

Max Verstappen a jeho Red Bull šliapu na jednotku! Famózny Holanďan využil dobrého štartu, po ktorom sa okamžite dostal pred Carlosa Sainza a začal stíhať lídra pretekov Charlesa Leclerca.

 

Verstappen mal lepšiu rýchlosť ako Leclerc a Holanďan nečakal na svoju šancu príliš dlho. Verstappen využil svoju výhodu na rovinkách a pomerne ľahko sa dostal pred Leclerca. Leclerc sa ho snažil držať, no pomaly ale isto sa úradujúci majster sveta dokázal odpútať a vybudovať si bezpečný náskok. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

 

Oživenie pomerne nudných pretekov priniesla havária Gaslyho a Norrisa, ktorá priviedla na trať safety car. Ferrari nevyužilo možnosť prezuť na nové pneumatiky, čím mohli vytvoriť poriadny tlak na Verstappena. V posledných 10 kolách sa Leclerc snažil dostať naspäť pred Verstappena, no Holanďan sa dokázal ubrániť a nakoniec teda získať svoje tretie víťazstvo v sezóne. Na druhom mieste došiel do cieľa Leclerc a tretí skončil jeho kolega Carlos Sainz

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

 

Smolné preteky pre dvoch Nemcov

 

Veľmi smutný moment sme mali možnosť zažit v samotnom závere VC Miami. Sebastian Vettel už niekoľkokrát ukázal, ako mu záleži na Mickovi Schumacherovi a ich vzájomný vzťah sa dá považovať za veľmi dobrý, no v záverečných kolách sa práve dvaja Nemci zrazili.

 

Obaja potrebovali dobrý výsledok a bojovali o bodované priečky, no Mick v snahe predbehnúť Vettela doslova jazdca Aston Martinu zostrelil a obaja tak stratili šancu zabodovať. Schumacher ešte v F1-tke nebodoval a práve v Miami sa zdalo, že by mladý Nemec mohol konečne prvýkrát zabodovať. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies