F1: Verstappen má licenciu, zajazdí si tréning VC Japonska

NETKY.SK • 2 Október 2014, 14:02 • 2 min
F1: Verstappen má licenciu, zajazdí si tréning VC Japonska

SUZUKA - Maxovi Vestrappenovi už nič nebráni v tom, aby sa stal najmladším jazdcom v histórii formuly 1. Medzinárodná automobilová federácia (UCI) mu vydala špeciálnu licenciu a holandský supertalent, ktorý v utorok 30. septembra oslávil len 17. narodeniny, môže v piatok vyraziť na trať v Suzuke na merané tréningy pred Veľkou cenou Japonska. Do pretekov by mal zasiahnuť až budúcu sezónu - v monoposte Toro Rosso.

slovakia

left justify in out

Syn bývalého pretekára F1 Josa Verstappena veľkým oblúkom predbehne na čele tabuliek Španiela Jaimeho Alguersuariho, ktorý v seriáli debutoval na VC Maďarska 2009, keď mal 19 rokov a 125 dní. 

"Beriem to ako výbornú prípravu na budúci rok. Ešte pred pár mesiacmi som si niečo také nedokázal ani predstaviť," povedal Verstappen pre autosport.com. 

 

Verstappen sa len nedávno stal členom juniorského tímu v Red Bulle a od nasledujúcej sezóny by mal v Toro Rosso nahradiť Jeana-Érica Vergna. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona