F1: Veľká cena USA v Austine sa definitívne uskutoční

NETKY.SK • 9 Marec 2016, 18:21 • 2 min
F1: Veľká cena USA v Austine sa definitívne uskutoční

AUSTIN - Vedenie Okruhu Amerík v Austine v stredu potvrdilo, že tohtoročná Veľká cena USA formuly 1 sa pôjde podľa plánu.

slovakia

left justify in out

Nad uskutočnením pretekov visel otáznik po tom, ako minulý rok štát Texas oznámil zníženie dotácii okruhu o 20 percent. Príčinou boli aj nevydarené minuloročné preteky, pre vyčíňanie hurikánu Patrícia prišlo na tribúny menej divákov a tiež poklesol predaj koncesií. "Technicky povedané, sme v háji," povedal ešte v novembri 2015 riaditeľ okruhu Bobby Epstein.

V stredu však prišlo k zmene situácie a preteky figurujú v tohtoročnom rekordnom 21-člennom kalendári. Navyše, po sobotňajšej kvalifikácii naživo zaspieva hviezda Taylor Swift. "Sme veľmi šťastní, že môžeme potvrdiť návrat formuly 1 na Okruh Amerík. Takisto máme veľkú radosť z Taylor Swift, nemohli sme si želať lepšie okorenenie piateho výročia pôsobenia F1 v Austine. Odkedy sme prvý raz hostili preteky F1 v roku 2012, získali sme mnoho poznatkov, vďaka ktorým sa nám podarilo urobiť značné pokroky v organizácii. Dúfame, že Austin sa stane pravidelnou zastávkou v kalendári formuly 1," uviedli organizátori.

Veľká cena USA v Austine je podľa programu naplánovaná na 23. októbra, sezóna 2016 odštartuje už budúci víkend v austrálskom Melbourne. Informoval server ESPN.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona