F1: Vedenie navrhuje rýchlostné limity v nebezpečenstve

NETKY.SK • 11 Október 2014, 08:28 • 2 min
F1: Vedenie navrhuje rýchlostné limity v nebezpečenstve

SOČI - Šéfovia formuly 1 navrhujú zaviesť rýchlostné limity, aby sa predišlo život ohrozujúcim situáciám počas pretekov v rámci tohto najprestížnejšieho motoristického majstrovského seriálu.

slovakia

left justify in out

Limity by sa mali vzťahovať na situácie, keď budú jazdci na svojich monopostoch prechádzať nebezpečnými úsekmi, resp. nepredvídanými situáciami na pretekárskych okruhoch. Ide o reakciu vedenia efjednotky na ťažké zranenie Francúza Julesa Bianchiho, ktorý po nehode na minulotýždňovej VC Japonska v Suzuke bojuje o život. Bianchi na mokrej trati narazil do žeriava odstraňujúceho následky predchádzajúcej nehody a utrpel poranenia hlavy. Riaditeľ pretekov F1 Charlie Whiting zdôraznil, že tímy by mali dostať možnosť spomaliť rýchlosť svojich monopostov automaticky, keď sa vyskytne nebezpečná situácia na trati.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies