F1: VC USA v Austine sa určite uskutoční, tvrdí Ecclestone

NETKY.SK • 1 Február 2016, 12:41 • 2 min
F1: VC USA v Austine sa určite uskutoční, tvrdí Ecclestone

AUSTIN - Zdá sa, že Veľkej cene USA svitá na lepšie časy, majiteľ komerčných práv formuly 1 Bernie Ecclestone vyslovil presvedčenie, že preteky v Austine sa v tejto sezóne určite uskutočnia.

slovakia

left justify in out

Vedenie Okruhu Amerík vyjadrilo pochybnosti ohľadom tohtoročného podujatia, pretože štát znížil dotácie o dvadsať percent. Príčinou boli aj nevydarené minuloročné preteky, pre vyčíňanie hurikánu Patrícia prišlo na tribúny menej divákov a tiež poklesol predaj koncesií.

 

"Technicky povedané, sme v háji," povedal ešte v novembri riaditeľ okruhu Bobby Epstein. Ecclestone však nedávno pre BBC povedal, že si je absolútne istý uskutočnením tohtoročnej VC USA. "Peniaze sa nejakým spôsobom nájdu. Štátne dotácie závisia od počtu ľudí, ktorí navštívia preteky. Keďže pršalo, veľa divákov neprišlo, suma sa znížila," uviedol 85-ročný Brit.

 

Americké podujatie figuruje v tohtoročnom kalendári F1 ako provizórne pre nestabilnú finančnú situáciu. Termín VC USA je stanovený na 23. októbra. Informoval server ESPN.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies