F1: VC Ruska sa uskutoční v októbri 2014

NETKY.SK • 24 Júl 2013, 18:02 • 2 min
F1: VC Ruska sa uskutoční v októbri 2014

MOSKVA - Veľká cena Ruska v rámci seriálu majstrovstiev sveta formuly 1, ktorá figuruje v kalendári na novú sezónu 2014, sa uskutoční 19. októbra. V stredu o tom informoval zástupca šéfa komisie pre organizáciu Oleg Zabara. Dohodu o umiestnení okruhu Soči do itinerára MS podpísali ešte v roku 2010 vtedajší ruský premiér (terajší prezident - pozn.) Vladimir Putin a šéf efjednotky Bernie Ecclestone.

slovakia

left justify in out

"Som veľmi šťastný, keď môžem oznámiť, že promotér F1 stanovil termín VC Ruska. Do začiatku pretekov v Soči zostáva 450 dní. Úpravy na trati už takmer finišujú a všetky prípravy na VC sú v plnom prúde. Som si istý, že Soči bude príjemným strediskom motorizmu v Rusku pre fanúšikov," povedal Zabara.

VC Ruska podporil aj bývalý majster sveta z roku 2009 Brit Jenson Button. "Ako pilot som naozaj nadšený, že budem jazdiť na novej Veľkej cene a v novej krajine. V Rusku je veľa vášnivých fanúšikov formuly a je pre nich dobré, že budú cítiť rýchlosť monopostov," povedal nedávno Button na moskovskom mestskom motoristickom podujatí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies