F1: VC Nemecka je ohrozená, chýbajú financie

NETKY.SK • 3 Február 2015, 14:07 • 2 min
F1: VC Nemecka je ohrozená, chýbajú financie

BERLÍN - Tradičné podujatie seriálu MS formuly 1 VC Nemecka je ohrozené. Preteky sa pôvodne mali uskutočniť 19. júla na Nürburgringu, ale organizátori neskôr oznámili, že podujatie preložili na okruh v Hockenheime.

slovakia

left justify in out

Problémom je finančná nenávratnosť pretekov. Organizátori potrebujú aspoň 60.000 divákov na to, aby pri súčasných podmienkach neboli stratoví. Na Nürburgring však pred dvoma rokmi prišlo len 45.000 a do Hockenheimu v minulom roku 52.000 ľudí. 

 

"Návštevnosť pretekov v Nemecku bola v minulých rokoch veľmi malá. Pre organizátorov to hospodársky nie je zvládnuteľné. Existuje možnosť, že Nemecko tento rok veľkú cenu neuvidí. Ešte je však čoskoro, uvidíme, ako to napokon dopadne," povedal šéf F1 Bernie Ecclestone pre denník Rhein Zeitung.

 

Ak by sa organizátori VC Nemecka nedohodli s predstaviteľmi ani jedného z dvojice okruhov, v krajine futbalových majstrov sveta by F1 chýbala po prvý raz od roku 1960.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies