F1: VC Japonska na okruhu v Suzuke môže ohroziť tajfún Phanfone

NETKY.SK • 2 Október 2014, 18:42 • 2 min
F1: VC Japonska na okruhu v Suzuke môže ohroziť tajfún Phanfone

SUZUKA - Nedeľňajšiu Veľkú cenu Japonska F1 by mohol ohroziť tajfún. O možnej nepríjemnej zmene klimatických podmienok informovali vo štvrtok podľa agentúry Reuters domáci meteorológovia.

slovakia

left justify in out

Tajfún 4. stupňa s menom Phanfone sa priblížil ku "krajine vychádzajúceho slnka" zo západnej strany Pacifiku. Podľa meteorologickej stanice UBIMET by sa mal počas piatka "udomácniť" na severozápade krajiny. Rýchlosť vetra má dosiahnuť až 240 km/h. Okruh v Suzuke by mala búrka zasiahnuť pravdepodobne v nedeľu predpoludním, štart VC je na programe o 15.00 h miestneho času. 
     

"Tri dni je ešte dostatočne dlhá doba na zmenu. Aktuálna predpoveď uvádza, že centrum búrky sa bude v nedeľu nachádzať nad južnými oblasťami Japonska. Ak začne pršať, intezita dažďa sa môže rapídne zvýšiť," uvádza sa v stanovisku UBIMET.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies