F1: VC Francúzska sa vráti po desiatich rokoch

NETKY.SK • 5 December 2016, 15:57 • 2 min
F1: VC Francúzska sa vráti po desiatich rokoch

PARÍŽ - Seriál formuly 1 sa v roku 2018 vráti do Francúzska. Jedna z európskych automobilových veľmocí usporiada veľkú cenu po desaťročnej prestávke.

slovakia

left justify in out

Hostiť ju bude Okruh Paula Ricarda v Le Castellet pri Marseille na juhu krajiny, potvrdil šéf regiónu Provensálsko, Alpy, Azúrové pobrežie Christian Estrosi. Francúzska Grand Prix sa tu naposledy konala v roku 1990, potom prevzal štafetu okruh Magny-Cours, ktorý mal derniéru v roku 2008. Vyhral ju Brazílčan Felipe Massa z Ferrari.


Francúzi podpísali s vedením F1 zmluvu na päť rokov. Finančné podmienky nezverejnili.


"Strata pretekov bola jazvou na tvári celej krajiny. Dnes môžeme potvrdiť a definitívne oznámiť, že Veľká cena Francúzska sa od leta 2018 vráti na Okruh Paula Ricarda," uviedol Estrosi a radostnú správu venoval tragicky zosnulému jazdcovi Julesovi Bianchimu, ktorý vlani podľahol vážnym zraneniam z Veľkej ceny Japonska 2014. "Myšienkami som stále s jeho rodinou," dodal Estrosi.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona