F1: VC Číny ukončili skôr, Hamiltona v cieli prekvapili

NETKY.SK • 21 Apríl 2014, 14:35 • 2 min
F1: VC Číny ukončili skôr, Hamiltona v cieli prekvapili

ŠANGHAJ - Na nedeľňajšej Veľkej cene Číny seriálu majstrovstiev sveta monopostov formuly 1 odjazdili pretekári o jedno kolo menej než mali - organizátori totiž odmávali koniec pretekov predčasne.

slovakia

left justify in out

Víťaz podujatia Brit Lewis Hamilton uvidel cieľovú vlajku v závere 55. kola, podľa plánu mali jazdci absolvovať okruh 56-krát. "Myslel som si, že vchádzam do záverečného kola, odrazu som uvidel vlajku. Bolo to zvláštne. Neveril som vlastným očiam, pýtal som sa sám seba, či naozaj vidím dobre," citoval Hamiltonove slová portál mirror.co.uk. "Spomalil som, ale tím mi povedal, že mám pokračovať," dodal jazdec tímu Mercedes. Problémy napokon neovplyvnili výsledky. Pretekári na bodovaných pozíciách v posledných kolách nemenili svoje pozície v poradí.

 

Hamilton zvíťazil spôsobom štart - cieľ. Takisto ako na VC Malajzie a Bahrajnu nenašiel premožiteľa a mohol sa tešiť z hetriku. O tretie "double" v sezóne 2014 dominujúceho Mercedesu sa 2. miestom s odstupom 18 sekúnd postaral Nico Rosberg z Nemecka, ktorý je so 79 bodmi naďalej lídrom aktuálneho hodnotenia po štyroch (jednu vyhral a trikrát bol 2.) z celkového počtu 19 veľkých cien. Jeho náskok pred Hamiltonom sa však zmenšil už len na 4 body. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona