F1: V SAE dramatické rozuzlenie zápletky o novom majstrovi sveta

NETKY.SK • 20 November 2014, 13:57 • 2 min
F1: V SAE dramatické rozuzlenie zápletky o novom majstrovi sveta

ABÚ ZABÍ - Až záverečné preteky tohtoročného seriálu majstrovstiev sveta formuly 1 rozhodnú o novom šampiónovi. Už dlhšiu dobu je jasné, že ním bude jeden z dvojice jazdcov tímu Mercedes.

slovakia

left justify in out

Brit Lewis Hamilton po 18 podujatiach vedie priebežnú klasifikáciu s náskokom 17 bodov pred Nemcom Nicom Rosbergom.
     

Na víkendovej VC Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch sa však po prvý raz v histórii budú udeľovať dvojité body a táto novinka môže ešte všetko zamotať. Pilot, ktorý bude v nedeľu na okruhu Yas Marina najrýchlejší, získa do hodnotenia 50 bodov.
     

"Mojou výhodou je, že ja nebudem mať čo stratiť. Pod tlakom bude Lewis. Nemám strach a stále verím, že titul môže byť môj. Budem pretekať najlepšie ako viem až do momentu, keď cieľové vlajky oznámia koniec," naznačil svoje ambície pre agentúru DPA Rosberg, ktorý sa po Michaelovi Schumacherovi a Sebastianovi Vettelovi môže stať tretím nemeckým majstrom sveta.
     

Hamiltonovi stačí na zisk druhého titulu svetového šampióna dokončiť preteky na druhom mieste. V zbierke už jeden celkový primát má, v roku 2008 vyhral šampionát ako jazdec tímu McLaren. "Ľudia hovoria, že už ubehlo veľa času od momentu, keď som pred šiestimi rokmi získal svoj prvý titul majstra sveta. Niekedy sa tak skutočne cítim, že všetky tie veci zažívam po prvý raz. Od roku 2008 som sa toho veľmi veľa naučil, ale stále som ten istý jazdec. Nechýba mi hlad po úspechoch a vôľa víťaziť. Do tejto sezóny som dal úplne všetko a chcem ju zakončiť ziskom titulu," uviedol pred víkendovým vyvrcholením seriálu MS Hamilton.
     

Mercedes bude bez ohľadu na výsledok nedeľňajších pretekov v Abú Zabí oslavovať nového svetového šampióna vo svojich farbách. Šéf tímu Toto Wolff však pripomenul, že v stajni rastie tlak s očakávaniami, aby preteky boli férové a aby o výsledku nerozhodla technická chyba monopostu či zaváhanie mechanikov.
     

"Teraz je to aj na nás, aby sme obom jazdcom zabezpečili férové podmienky. Chceme, aby sme tento fantastický rok zakončili pretekaním na okruhu a nie po chybe v hangári. Veľmi sa na preteky tešíme, fanúšikovia si na záver väčšiu zápletku už ani nemohli želať," povedal pre agentúru DPA Wolff.
     

Tretie miesto v celkovej klasifikácii s určitosťou obsadí Austrálčan Daniel Ricciardo, ktorý má pred štvrtým Vettelom 55-bodový náskok. Zaujímavé bude sledovať súboj o konečnú štvrtú priečku, kde zatiaľ Vettela, Španiela Fernanda Alonsa a Fína Valtteriho Botasa delia len tri body.

     

VC Abú Zabí (SAE) - program:      

dĺžka okruhu: 5554 m       

počet kôl: 55 (celkom 305,470 km)

     

piatok 21. novembra:      

1. voľný tréning (10.00 - 11.30)      

2. voľný tréning (14.00 - 15.30)     

sobota 22. novembra:      

3. voľný tréning (11.00 - 12.00)      

kvalifikácia: (14.00 - 15.00)     

nedeľa 23. novembra:      

preteky (14.00)

      

Priebežné poradie MS (po 18 z 19 pretekov): 1. Lewis Hamilton (V. Brit./Mercedes) 334, 2. Nico Rosberg (Nem./Mercedes) 317, 3. Daniel Ricciardo (Austr./Red Bull) 214, 4. Sebastian Vettel (Nem./Red Bull) 159, 5. Fernando Alonso (Šp./Ferrari) 157, 6. Valtteri Bottas (Fín./Williams) 156, 7. Jenson Button (V. Brit./McLaren) 106, 8. Felipe Massa (Braz./Williams) 98, 9. Nico Hülkenberg (Nem./Force India) 80, 10. Kevin Magnussen (Dán./McLaren) 55



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona