F1: V roku 2015 bolo menej predbiehaní, najaktívnejší bol nováčik Verstappen

NETKY.SK • 15 December 2015, 12:17 • 2 min
F1: V roku 2015 bolo menej predbiehaní, najaktívnejší bol nováčik Verstappen

BRATISLAVA - V uplynulej sezóne formuly 1 sa predbiehalo o 20 percent menej ako v tej predchádzajúcej. Celkovo sa počas tohto roka v 19 pretekoch uskutočnilo 509 predbiehacích manévrov, najviac z nich mohli diváci vidieť na Veľkej cene Malajzie - 60. V sezóne 2014 ich bolo 636. Takúto štatistiku zverejnil dodávateľ pneumatík pre efjednotku Pirelli.

slovakia

left justify in out

Tohto roku bol najaktívnejším v predbiehaní holandský nováčik Max Verstappen, pilot tímu Toro Rosso predviedol 49 manévrov. Najhorší v tomto smere boli, pochopiteľne, jazdci majstrovského Mercedesu Lewis Hamilton a Nico Rosberg, ktorí väčšinu podujatí strávili na ich čele. Najimpozantnejším výkonom v jedných pretekoch sa prezentoval Sebastian Vettel z Ferrari - v Kanade sa dostal pred svojich súperov až 13-krát.


Pirelli tiež v sumárnej správe uviedlo, že o 14 percent klesli aj zastávky v boxoch a minulo sa aj menej pneumatík ako v sezóne 2014. "Toto bol evolučný rok, tímy pokračovali vo vývoji monopostov v záujme nových pravidiel okolo hybridných motorov," uviedol taliansky výrobca. Informácie pochádzajú z webu motorsport.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona