F1: V Mercedese napriek nehode stále voľnosť pre jazdcov

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 12:19 • 2 min
F1: V Mercedese napriek nehode stále voľnosť pre jazdcov

BARCELONA - Piloti Mercedesu Lewis Hamilton a Nico Rosberg môžu voľne jazdiť napriek vzájomnej kolízii vo Veľkej cene Španielska formuly 1. Pretekári "strieborných šípov" mali incident v prvom kole, obaja skončili mimo trate a podujatie sa pre nich skončilo.

slovakia

left justify in out

Stalo sa po prvý raz od VC Austrálie 2011, aby ani jeden monopost Mercedesu neprišiel do cieľa. Obaja tímoví kolegovia sa po pretekoch pobrali k stewardom, ale tí situáciu vyhodnotili ako pretekársky incident. Potom vyšlo najavo, že Rosberg jazdil so zlým nastavením motora, čo umožnilo Hamiltonovi sa priblížiť a pokúsiť sa o predbiehací manéver.

Naposledy sa Hamilton s Rosbergom dostali do vzájomného kontaktu na VC Belgicka 2014 a nasledoval asi týždeň interných rozhovorov a úprava štýlu jazdy. "Od Spa 2014 sme sa pohli ďalej, odvtedy vládla v tíme úplne iná atmosféra. Povolením voľného jazdenia nám bolo jasné, že sa niečo podobné môže v budúcnosti udiať, ale budeme v tom pokračovať. Dnes sa prihodilo len niekoľko nešťastných náhod, ktoré vyústili do tímovej prehry. Podľa mňa to bolo iné ako vtedy v Spa," povedal pre ESPN šéf Mercedesu Toto Wolff.

Rakúsky boss nechcel za nehodu viniť ani jedného z pilotov, hoci nevýkonný prezident tímu Niki Lauda označil Hamiltona za jazdca, ktorý urobil chybu. "Je to zaujímavé. Keď sme sa pozreli na incident, v tíme je niekoľko ľudí s pretekárskymi skúsenosťami a názorom odlišným od ostatných. Na čo som prišiel po zhliadnutí videa je, že zrážke sa mohli vyhnúť obidve strany. Je ťažké prerozdeliť podiel viny. Obaja boli značne nahnevaní, na čom záleží, je, ako sa z toho dokážeme dostať," dodal Wolff. Nasledujúca veľká cena sa uskutoční 29. mája v Monaku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona