F1: V McLarene sa o zložení jazdeckej dvojice rozhodne v septembri

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 13:05 • 2 min
F1: V McLarene sa o zložení jazdeckej dvojice rozhodne v septembri

WOKING - Tím formuly 1 McLaren sa rozhodne o zložení jazdeckej dvojice pre rok 2017 v septembri. Pozícia Fernanda Alonsa sa zdá byť neohrozená, špekuluje sa však o výmene Jensona Buttona za mladého Stoffela Vandoorna.

slovakia

left justify in out

Belgičan upútal v tejto sezóne pri neplánovanom debute, keď po zranení zaujal miesto v Alonsovom kokpite na VC Bahrajnu a získal pre tím prvé body v sezóne.

"Nebudeme o tom hovoriť do septembra, nechceme, aby to mali piloti v hlavách," povedal pre portál motorsport.com šéf tímu Éric Boullier, pričom priznal, že ešte nepadlo konečné rozhodnutie: "Závisí to od toho, v akej fáze sa nachádzate pri reštrukturalizácii tímu a ako ďaleko ste od víťaznej cesty. Potrebujete skúsenosť, ale tiež mladícku dravosť. Vôbec však nie sme v problémoch. Máme dvoch majstrov sveta a jedného nádejného jazdca."

McLaren sa od nasadenia nových 1,6-litrových hybridných motorov s turbom od roku 2014 trápi, po siedmich podujatiach tejto sezóny majú piloti slávnej britskej stajne dokopy na konte 24 bodov a v Pohári konštruktérov jej patrí siedme miesto.


j



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies