F1: Tajfún môže výrazne ovplyvniť preteky v Suzuke

NETKY.SK • 3 Október 2014, 15:49 • 2 min
F1: Tajfún môže výrazne ovplyvniť preteky v Suzuke

SUZUKA - Tajfún Phanfone môže výrazným spôsobom ovplyvniť nedeľňajšiu Veľkú cenu Japonska automobilov formuly 1.

slovakia

left justify in out

Podľa predpovedí počasia hrozia v Suzuke silné dažde a nie je vylúčený posun začiatku pretekov na skôr ako 15.00 h miestneho času (8.00 SELČ). Ak by sa odštartovalo skôr, jazdci by sa v pätnástych pretekoch sezóny vyhli problémom s viditeľnosťou, ktorú by mohli spôsobiť zrážky v kombinácii so zatiahnutou oblohou.

 

"Musíme sa prispôsobiť predpovediam. Je dôležité, aby sa jazdilo. Keď má prísť tajfún popoludní, začnime ráno," uviedol druhý muž hodnotenia MS Nico Rosberg, ktorý na svojho tímového kolegu z Mercedesu Lewisa Hamiltona stráca v celkovom poradí tri body. 

 

Najsilnejšie by mal tajfún udrieť v pondelok, epicentrum bude na juhovýchode od Suzuki. Organizátori zatiaľ neprijali žiadne rozhodnutie o osude nedeľňajších pretekov. Posun by mohol spôsobiť problémy najmä európskym vysielateľom. Špekuluje sa aj o presune samotných pretekov na sobotu. "Tajfún vie narobiť veľké problémy. Zostáva nám veriť, že nás obíde," uviedol Brit Jenson Button. Informácie priniesol web španielskeho denníka Marca. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies