F1: Suverénny Leclerc vyhral VC Austrálie, Verstappen preteky znova nedokončil

NETKY.SK • 10 Apríl 2022, 09:35 • 2 min
F1: Suverénny Leclerc vyhral VC Austrálie, Verstappen preteky znova nedokončil

MELBOURNE – V Albert Parku dominoval Leclerc! Systémom štart-cieľ vyhral VC Austrálie a navýšil svoj náskok v šampionáte na 33 bodov. Jeho najväčší rival Max Verstappen musel svoj monopost predčasne odstaviť a preteky nedokončil.

slovakia

left justify in out

Leclerc podal "schumacherovský" výkon!

 

Po perfektnom kole v sobotňajšej kvalifikácii odštartoval Charles Leclerc do pretekov z 1. pozície. Monačan si od samého začiatku až do úplného konca kontroloval preteky a nakoniec vyhral s pohodovým náskokom 20 sekúnd pred 2. Sergiom Perézom. Leclercove jediné zaváhanie prišlo po nevydarenom reštarte, keď dal šancu Maxovi Verstappenovi vyskúšať predbiehaci manéver, no Leclerc sa už tradične výborne ubránil. Leclerc vyhral už svoje 2. preteky v tejto sezóne a dominuje šampionátu s náskokom 33 bodov na druhého Georga Russella, ktorý dnešné preteky dokončil na 3. priečke.

 

 

 

Výborný víkend pre McLaren, poriadnu smolu mal Fernando Alonso

 

McLaren sa po katastrofálnom vstupe do sezóny konečne oklepal. V Albert Parku našli oranžové monoposty svoju stratenú rýchlosť a v pretekoch obsadili výbornú 5. a 6. priečku. Lepším z dvojice McLarenu bol Lando Norris a domáci miláčik Daniel Ricciardo obsadil 6. pozíciu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by McLaren (@mclaren)

 

 

Smolný víkend zažil španielsky matador Fernando Alonso, ktorý sa počas celého víkendu prezentoval výbornou rýchlosťou. V kvalifikácii mal dokonca rozbehnuté skvéle kolo, ktorým útočil na pole position, no nakoniec skončil v bariére a preteky tak musel odštartovať z 10. miesta. Počas pretekov sa Alonso držal na predných priečkach na tvrdých pneumatikách, po prezutí na stredné pneumatiky sa Španiel začal prekvapivo trápiť a nakoniec do boxov zamieril ešte raz a preteky dokončil až na 17. mieste.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies