F1: Strata na Mercedes je len jedna desatina sekundy, tvrdí šéf Ferrari

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 14:47 • 2 min
F1: Strata na Mercedes je len jedna desatina sekundy, tvrdí šéf Ferrari

MARANELLO - Napriek dominancii Nica Rosberga z Mercedesu na Veľkej cene Číny predstavitelia Ferrari veria, že ich manko na úradujúcich šampiónov formuly 1 je len jedna desatina sekundy.

slovakia

left justify in out

Tridsaťročný Nemec podčiarkol v Šanghaji silný vstup "strieborných šípov" do sezóny, vyhral už tretie preteky po sebe. "V kvalifikácii sme mohli mať pole position. S našimi kalkuláciami sme si mysleli, že z hľadiska výkonu zaostávame o jednu desatinu a s prácou jazdcov by sa tento rozdiel dostal na nulu. Ale nestalo sa tak. Sebastian aj Kimi tvrdo pracujú, pravidelne sú v Maranelle a trávia veľa času so svojimi inžiniermi," povedal šéf Ferrari Maurizio Arrivabene.


Taliansku stajňu okrem jazdeckých chýb trápili zo začiatku sezóny aj problémy so spoľahlivosťou. Podľa bossa je to cena za rýchly pokus výkonnostne sa dotiahnuť na Mercedes. "Monopost je veľmi dobrý. Keď sme vlani plánovali práce pre tento rok, mali sme dve možnosti: dať prednosť spoľahlivosti alebo výkonu. V našom prípade bolo imperatívom dohnať Mercedes, takže sme si zvolili to druhé. Mercedes sa namiesto toho mohol sústrediť viac na spoľahlivosť, pričom výkon už majú. Vieme, že sme išli trochu do rizika," dodal Arrivabene.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies