F1: Skvelé preteky v Saudskej Arábii vyhral Max Verstappen

NETKY.SK • 28 Marec 2022, 08:48 • 2 min
F1: Skvelé preteky v Saudskej Arábii vyhral Max Verstappen

JEDDAH – Nová éra F1 nám zatiaľ prináša nádherné súboje hlavne medzi Maxom Verstappenom a Charlesom Leclercom, tentokrát z tohto súboja vyšiel úspešnejšie úradujúci majster sveta Max Verstappen, ktorý v posledných kolách predbehol Leclerca a vyhral VC Saudskej Arábie.

slovakia

left justify in out

Presne v takéto súboje sme dúfali!

 

Nádherné preteky na mestskom okruhu v Jeddahu mali pomerne pokojný štart. Peréz a Leclerc si udržali svoje pozície po štarte a jediným pretekárom, ktorý sa posunul vpred, bol Max Verstappen. Využil nevýrazný štart Carlosa Sainza a dostal sa na 3. priečku. 

 

O zábavu sa nám v prvých kolách starala dvojica jazdcov z tímu Alpine. Súboje Alonsa s Oconom boli poriadne tvrdé, no férové. Jediným, kto si ich neužíval, bol šéf tímu Alpine Otmar Szafnauer.

 

Ferrari predviedlo výborný taktický ťah, keď oklamalo Red Bull a doviedlo mechanikov Red Bullu k skorej zastávke v boxoch, ktorá sa nakoniec Sergiovi Perézovi stala osudným. Hneď po jeho zastávke sa v bariérach ocitol monopost Nicholasa Latifiho, ktorý spôsobil, že na trať sa dostal safety car a Leclerc sa vďaka nemu dostal na 1. miesto. 

 

Verstappen sa vďaka nešťastiu jeho tímového kolegu Sergia Peréza dostal na 2. miesto a mohol začať vytvárať tlak na Leclerca. Situácia z úvodných pretekov v Bahrajne sa znova opakovala, Verstappen tlačil na Leclerca v posledných 10 kolách začal útočiť. Leclerc famózne ubránil prvé 2 pokusy majstra sveta a zdalo sa, že má znova nakročené k víťazstvu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

 

Lenže, v posledných kolách si Verstappen pripravil perfektný útok a dokázal sa dostať pred Leclerca. Ten sa Holanďana držal a pripravoval sa na jeho odplatu, no aj kvôli žltým vlajkám spôsobeným nehodou Lanca Strolla s Alexom Albonom sa jeho odplata nekonala. Verstappen doviedol svôj Red Bull do cieľa na 1. mieste a vyhral VC Saudskej Arábie. V tesnom závese za nám prišiel do cieľa Leclerc. Pódium uzavrel druhý pilot Ferrari Carlos Sainz. Smoliar Peréz dokončil preteky na 4. mieste a najlepší zo zvyšku pola bol George Russell na Mercedese.  Lewis Hamilton obsadil 10. miesto a po pretekoch sa vtipne vyjadril ohľadom svojho umiestnenia. „Desiate miesto? Za to sa rozdávajú aj body?"

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies