F1: Šéf stajne Ferrari Arrivabene: V Maďarsku musíme uspieť

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 15:38 • 2 min
F1: Šéf stajne Ferrari Arrivabene: V Maďarsku musíme uspieť

BRATISLAVA - Ferrari priznalo, že nasledujúca Veľká cena Maďarska formuly 1 bude rozhodujúcou, čo sa týka šancí talianskeho tímu na majstrovský titul v tejto sezóne.

slovakia

left justify in out

Scuderia v tomto roku ešte nedosiahla víťazstvo, pričom na začiatku sa hlásila ako najväčší konkurent Mercedesu. Šéf stajne Maurizio Arrivabene vyhlásil, že majstrovský titul ešte nie je stratený, ale Ferrari potrebuje uspieť na Hungaroringu.


"Po Maďarsku sa už nemôžeme zahrávať. Po pretekoch budeme vedieť, aké šance nám zostávajú a na čom sme. Podľa mňa nesmieme sklamať. V skoršej fáze sezóny sme mali problémy s niektorými komponentmi pohonnej jednotky. To sme už vyriešili. Teraz musíme zapracovať na spoľahlivosti v iných sférach, napríklad v aerodynamike," povedal Arrivabene pre portál motorsport.com.


Ferrari je momentálne na druhom mieste v Pohári konštruktérov, ale na krk mu dýcha Red Bull, ktorý zaostáva len o šesť bodov. Napriek tomu sa Scuderia stále sústreďuje na vedúci Mercedes. "Progres Red Bullu je dobrý pre formulu 1, ale stále si myslím, že naším cieľom je bojovať s Mercedesom a nie s Red Bullom. Ak v tejto fáze sezóny povieme, že to vzdávame, bolo by to zlé. Potrebujeme byť sústredení, aby sme riešili problémy aj v horších časoch," dodal Arrivabene.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies