F1: Sauber vraj zaplatí Van der Gardemu 15 miliónov eur

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 16:30 • 2 min
F1: Sauber vraj zaplatí Van der Gardemu 15 miliónov eur

BRATISLAVA - Holandský jazdec Giedo van der Garde sa vzdá svojho nároku na miesto v kokpite motoristickej formuly 1. Švajčiarsky tím Sauber to bude stáť 15 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Vzájomný spor sa minulý týždeň dostal až pred austrálsky súd pred miestnou VC v Melbourne. Zúčastnené strany však v sobotu ráno oznámili, že pristúpili na odklad riešenia až po úvodných pretekoch seriálu MS 2015. Sauber teda mohol nasadiť na sobotňajšiu kvalifikáciu aj samotnú Grand Prix Brazílčana Felipeho Nasra a Švéda Marcusa Ericssona, skončili na 5. a 8. mieste. 

 

MotorSport predznamenal, že oficiálne komuniké príde v najbližších dňoch. Pozastavil sa nad tým, odkiaľ Sauber zoberie nemalé prostriedky na vyplatenie Van der Gardeho. 

 

Basler Zeitung však pripomenul, že 29-ročný Holanďan vďaka svojmu solventnému svokrovi Marcelovi Boekhoornovi zaplatil zoskupeniu 13 miliónov eur, za ktoré si kúpil pozíciu testovacieho pilota v sezóne 2014 aj miesto v zostave na tento rok. Reálne teda získa len 2 milióny eur, pričom časť tejto sumy zhltli výdavky na právnikov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies