F1: Sauber nepustil Van der Gardeho za volant

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 09:57 • 2 min
F1: Sauber nepustil Van der Gardeho za volant

MELBOURNE - Spor medzi tímom formuly 1 Sauber a jazdcom Giedom van der Gardem pokračuje. Právnici oboch strán v piatok zvádzali ďalší súboj na súde v austrálskom Melbourne, kde sa medzitým v miestnom Albert Parku začali merané tréningy pred Veľkou cenou Austrálie, prvými pretekmi sezóny.

slovakia

left justify in out

Podľa stredajšieho verdiktu najvyššieho súdu, ktorý vo štvrtok potvrdilo aj odvolacie konanie, mal švajčiarsky tím uvoľniť Holanďanovi jedno z dvoch miest v monopostoch. Giedo van der Garde sa v piatok pohyboval v garážach tímu a bol oblečený do kombinézy, ale na trať sa nedostal. Prvý tréning Sauber úplne vynechal, v druhom poslal na okruh Marcusa Ericssona a Felipeho Nasra, s ktorými stále počíta ako s dvojicou pre ročník 2015.


Na súde medzitým obe strany požiadali o odročenie pojednávania do soboty, čomu sudca vyhovel. Van Gardeho právnici dovtedy tvrdili, že Sauber vyvinul minimálne úsilie vykonať nariadenie justície štátu Viktória, čo sa dá klasifikovať ako pohŕdanie súdom. Napriek tomu sa výmena argumentov údajne niesla v konštruktívnom duchu a možno bude ešte pokračovať aj v piatok večer. Sudca zúčastnených vyzval, aby sa dohodli.


Holandský pilot, ktorému dal tím minulý rok výpoveď napriek platnej zmluve, uspel už skôr na arbitrážnom súde vo Švajčiarsku. Van der Garde mal v minulej sezóne v Sauberi pozíciu rezervného pilota. V júni 2014 mu údajne garantovali miesto v tíme pre ročník 2015, no vedenie následne porušilo dohodu. Namiesto Van der Gardeho si pre výhodnejšie podmienky a sponzorské krytie vybralo Švéda Ericssona s Brazílčanom Nasrom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies