F1: Sainz havaroval v záverečnom tréningu na VC Ruska

NETKY.SK • 10 Október 2015, 14:11 • 2 min
F1: Sainz havaroval v záverečnom tréningu na VC Ruska

SOČI - Sobotňajší záverečný voľný tréning pred Veľkou cenou Ruska monopostov F1 museli organizátori predčasne ukončiť po ťažkej havárii Carlosa Sainza.

slovakia

left justify in out

Jazdec tímu Toro Rosso vo veľkej rýchlosti stratil kontrolu nad svojím vozidlom a vrazil do ochrannej bariéry, pod ktorou zostal zakliesnený. Na miesto nehody okamžite vyštartovali záchranári a zdravotníci, no trvalo niekoľko minút, pokiaľ španielskeho pilota vytiahli z vraku a nakoniec previezli na nosidlách do nemocnice. Zatiaľ nie je známy rozsah jeho zranení, podľa agentúry AP však bol Sainz pri vedomí a dokázal hýbať rukami.

 

Sainz najprv so svojím monopostom zachytil bočnú bariéru, čím zničil ľavé predné koleso a následne v plnej rýchlosti vrazil v zákrute číslo 13 prednou časťou do bariéry TechPro. Tá je navrhnutá tak, aby dokázala absorbovať energiu pri náraze. Jeho vozidlo zostalo pod ňou zakliesnené, na pomoc musel prísť aj traťový žeriav. "Je v poriadku? Pretože to vyzerala byť veľká nehoda," pýtal sa Sainzov kolega Max Verstappen do tímovej vysielačky. "Nevieme, stratili sme kontakt s vozidlom," dostal odpoveď.

 

Na trati po nehode zaviali červené vlajky a tréning napokon zrušili. Najrýchlejší čas v ňom stihol dosiahnuť Nemec Nico Rosberg na Mercedese (1:38,561 min.), druhý bol Fín Valtteri Bottas (Williams, 1:39,287), tretí Rosbergov kolega a líder šampionátu Brit Lewis Hamilton (1:39,363).

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies