F1: S Ferrari spolupracuje legendárny dizajnér Byrne

NETKY.SK • 24 Február 2015, 07:59 • 2 min
F1: S Ferrari spolupracuje legendárny dizajnér Byrne

MARANELLO - Hviezdny motoristický dizajnér Rory Byrne známy najmä z prostredia formuly 1 sa vrátil do svojho niekdajšieho pôsobiska - tímu Ferrari. Sedemdesiatjedenročná legenda pracuje v Maranelle ako poradca a mentor súčasného hlavného dizajnéra Simoneho Restu.

slovakia

left justify in out

Rodák z Juhoafrickej republiky bol spolu so Jeanom Todtom a Rossom Brawnom kľúčovou postavou Ferrari na začiatku milénia, keď Michael Schumacher získal päť majstrovských titulov po sebe. Terajší šéf "červených" Maurizio Arrivabene potvrdil, že Byrne pracuje s Restom od novembra minulého roka.
"Roryho poznám veľmi dlho, raz som sa ho spýtal, či by sa mu páčil návrat do tímu. V jeho očiach som po tejto otázke zahliadol niečo ako záblesk. Povedal som si, že je to neuveriteľné. Ľudia ako on, v jeho veku, a s takým entuziazmom ako dieťa. Bol som skutočne prekvapený. V jeden predvianočný večer sme boli spolu v reštaurácii a Rory doslova hltal svoju porciu. Povedal som: 'Rory upokoj sa, kam sa ponáhľaš?' Odpovedal: 'Musím ísť okamžite do továrne, potrebujem sa stretnúť s Restom. To je neskutočné!'  cituje Arrivabeneho portál motorsport.com.


Šéf Ferrari nič nerobil bez vedomia ostatných zamestnancov, Byrneho príchod skonzultoval s ostatnými členmi technickej časti tímu. "Hovoril som o tom s Jamesom Allisonom (technický riaditeľ, pozn.) a povedal 'prečo nie? Je to v poriadku'. Rory pracuje spolu so Simonem ako jeho mentor, odovzdáva mu skúsenosti. Z tohto pohľadu neexistuje pre Simoneho nik lepší, vrátane všetkého toho entuziazmu," dodal Arrivabene.


Zdá sa, že Byrneho prítomnosť je v Maranelle cítiť. Ferrari je v tejto fáze sezóny na tom oveľa lepšie ako vlani. Vo farbách stajne z Maranella bude tento rok pretekať štvornásobný majster sveta Sebastian Vettel a šampión z ročníka 2007 Kimi Räikkönen. Úvodná veľká cena je na programe 15. marca v austrálskom Melbourne Parku. Ešte predtým sa od 26. februára do 1. marca uskutočnia v Barcelone posledné testy pred ostrým štartom novej sezóny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies