Posledné zbohom: S Bianchim sa lúčili aj Grosjean a Massa

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 13:40 • 2 min
Posledné zbohom: S Bianchim sa lúčili aj Grosjean a Massa

NICE - Rodina, priatelia a kolegovia sa v utorok vo francúzskom Nice rozlúčili s pretekárom formuly 1 Julesom Bianchim, ktorý v piatok 17. júla po dlhom boji podľahol zraneniam hlavy z vlaňajšej Veľkej ceny Japonska.

slovakia

left justify in out

V kóme bol deväť mesiacov. Smútočný obrad sa konal v Katedrále Sainte-Réparate. Zúčastnili sa na ňom aj predstavitelia tímu Manor-Marussia, za ktorý Bianchi jazdil, ďalej prezident Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) Jean Todt a jeho syn Nicolas, ktorý bol Julesovým manažérom. Pilotov zastupovali Romain Grosjean a Felipe Massa.

 

 

Bianchi (nar. 3. augusta 1989) utrpel na spomenutom podujatí 5. októbra minulého roka rozsiahle zranenia hlavy, keď vo vysokej rýchlosti a zlých poveternostných podmienkach narazil do kovovej zadnej časti žeriavu, ktorý v tom čase odpratával monopost iného pilota Adriana Sutila. 

Jules Bianchi absolvoval 34 pretekov F1 v rokoch 2013 a 2014 a pre Manor (vtedajšiu Marussiu) vybojoval 9. miestom na VC Monaka vôbec prvé body v kráľovskej motoristickej triede. Francúz je prvým jazdcom efjednotky, ktorý podľahol následkom havárie v pretekoch od 1. mája 1994, keď sa na VC San Marína pri náraze do múru fatálne zranil trojnásobný brazílsky majster sveta Ayrton Senna. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies