F1: Rusi chcú mať veľkú cenu v máji namiesto októbra

NETKY.SK • 12 August 2015, 11:50 • 2 min
F1: Rusi chcú mať veľkú cenu v máji namiesto októbra

SOČI - Organizátori Veľkej ceny Ruska formuly 1 by boli radi, keby sa ich podujatie konalo pravidelne v máji. Tento rok sa preteky na okruhu v Soči podobne ako vlani uskutočnia v októbri, ale už od budúcej sezóny sa v rokovaniach s Berniem Ecclestonom spomínal termín od 29. apríla do 1. mája.

slovakia

left justify in out

"Nový dátum je pre nás omnoho lepší. Už tento rok sme chceli usporiadať preteky v máji. Nanešťastie nám to nevyšlo, ale sme radi, že naša šanca žije pre ďalšie sezóny. Prvým májom sa u nás začína desaťdňové voľno, takže si netreba brať ďalšiu dovolenku, aby ľudia mohli zavítať do Soči. Navyše, v máji je v Rusku stále lyžiarska sezóna," povedal pre Autosport promotér sočského okruhu Sergej Vorobiev.


Hoci by sa VC Ruska konala hneď po pretekoch v Bahrajne, Vorobiev nevidí logistické problémy, pretože vlani aj tento rok sa jazdci od pobrežia Čierneho mora presúvali do Japonska. Organizátori nemajú pochybnosti, že 11. októbra 2015 bude na Veľkej cene Ruska "plný dom" - 55 000 divákov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies