F1: Rosberg z pole position víťazom VC Nemecka

NETKY.SK • 20 Júl 2014, 15:47 • 2 min
F1: Rosberg z pole position víťazom VC Nemecka

HOCKENHEIM - Pilot formuly 1 Nico Rosberg triumfoval na nedeľňajšej Veľkej cene Nemecka, desiatom podujatí tohtoročného seriálu majstrovstiev sveta. Jazdec tímu Mercedes dosiahol svoje štvrté víťazstvo v sezóne a celkovo siedme v kariére.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný rodák z Wiesbadenu zúročil štart z pole position a v cieli mal náskok takmer 20 sekúnd pred Valtterim Bottasom z Williamsu. Pre fínskeho pretekára je to tretie pódiové umiestnenie po sebe. Predtým bol rovnako druhý na VC Veľkej Británie a tretí na VC Rakúska. Na tretej pozícii skončil v Nemecku po dramatickom súboji s Bottasom Rosbergov tímový kolega Lewis Hamilton, ktorý pre haváriu v sobotňajšej kvalifikácii štartoval až z 20. miesta.

 

V celkovom poradí MS sa na popredných pozíciách nič nezmenilo, akurát Rosberg zvýšil náskok pred Hamiltonom na 14 bodov. Tretie miesto patrí stále Danielovi Ricciardovi z Red Bullu so ziskom 106 bodov. Už o týždeň 27. júla je na programe Veľká cena Maďarska na Hungaroringu.

 

Štart Veľkej ceny Nemecka prebehol pomerne hladko pre Rosberga, ale pri prejazde prvou zákrutou kolidoval Massa s Magnussenom. Kým pre jazdca Williamsu sa preteky skončili, pilot McLarenu mohol pokračovať. Na trať vzápätí vyšlo na niekoľko kôl safety car, no po chvíli sa mohlo opäť súťažiť naplno. Hamilton štartujúci z 20. miesta sa predieral štartovým poľom a v 5. kole bol už na 13. mieste. V 16. kole zamieril do boxov vedúci muž Rosberg, po výmene pneumatík sa pohodlne vrátil na prvú pozíciu. Hamilton, ktorý štartoval na tvrdšej zmesi, zavítal k mechanikom prvýkrát v 27. kole a zaradil sa na ôsmu priečku. V polovici pretekov mal Rosberg náskok 14 sekúnd pred druhým Bottasom. Po druhom kole zastávok v boxoch bolo poradie na prvých troch miestach Rosberg, Bottas, Alonso. Hamilton po nasadení supermäkkých pneumatík jazdil jedno najrýchlejšie kolo za druhým, v 49. kole sa dostal pred Alonsa na tretiu pozíciu. Rosberg si pohodlne prišiel po štvrté víťazstvo v sezóne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies