F1: Rosberg v Soči o predĺženie víťaznej série, Hamilton o hetrik

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 12:58 • 2 min
F1: Rosberg v Soči o predĺženie víťaznej série, Hamilton o hetrik

SOČI - Nico Rosberg vyhral všetky tri doterajšie preteky v tejto sezóne formuly 1 a v Soči na Veľkej cene Ruska bude právom označovaný za favorita číslo jeden. Tridsaťročný Nemec jazdiaci vo farbách Mercedesu sa tešil na úvod v Austrálii, potom v Bahrajne a naposledy aj Číne.

slovakia

left justify in out

Ak sa vezme do úvahy aj vlaňajšok, tak od októbrovej Veľkej ceny USA v Austine, kde jeho tímový kolega Lewis Hamilton získal tretí majstrovský titul, ťahá víťaznú šnúru šiestich pretekov. A tú bude chcieť v Soči predĺžiť.


"Je skvelé vidieť, že stále máme najlepšie auto v poli a vtedy je, samozrejme, vždy plánom víťazstvo. Nikdy by som však nečakal, že posledné tri víkendy dopadnú takto. Využil som možnosti a mám niekoľko bodov k dobru. Lewis je stále úradujúci šampión, Ferrari zatiaľ neukázalo, čoho je schopné a Red Bull tiež vyzerá celkom silný. Bude to pekná bitka. Momentálne beriem sezónu preteky po pretekoch, sústreďujem sa na vlastné veci, aby som odvádzal čo najlepšiu prácu. Tento prístup sa mi zatiaľ osvedčil. Nemôžem sa dočkať pretekov v Soči," povedal Rosberg pre oficiálnu stránku tímu Mercedes.


Jeho kolega Hamilton má všetky predpoklady na to, aby zlomil Rosbergovu sériu. Odkedy sa v Soči jazdí formula 1, okruh v Olympijskom parku nepoznal iného víťaza ako britského trojnásobného svetového šampióna. Tridsaťjedenročný rodák zo Stevenage má pred ruským víkendom na dosah víťazný hetrik. "Po Číne mi hlavou prebiehali rôzne myšlienky. V nasledujúcich osemnástich pretekoch sa toho môže udiať ešte veľmi veľa a absolútne verím svojmu tímu. Nepriazeň osudu však patrí k formule 1. Som si istý, že prídu lepšie víkendy. V Rusku som vyhral zatiaľ obidve veľké ceny a trať mi vyhovuje. Uvidíme, čo vyvediem tento rok," dodal Hamilton.


Vo Ferrari pred sezónou hovorili o značnom pokroku, čo naznačili aj testy. Avšak po ostrom štarte do sezóny Scuderia nielenže nedokázala zdolať Mercedes, ale trápia ju aj problémy so spoľahlivosťou. Do Ruska preto priviezla vylepšený motor a tiež nové predné krídlo. "Trať je situovaná v Olympijskom parku, čo je niečo výnimočné. Je to vzrušujúci okruh s mnohými pravouhlými zákrutami. Jazda je plynulá, nie sú tam žiadne veľké brzdenia. Nie je jednoduché predbiehať, ale celkovo trať ponúka celkom dobrú priľnavosť," povedal Sebastian Vettel pre oficiálnu stránku Ferrari.


V Soči jazdcov čaká pomerne chladné počasie, teplota podľa predpovede vystúpi maximálne na 16°C, neočakáva sa dážď. Pirelli priviezlo na pobrežie Čierneho mora stredne tvrdé, mäkké a supermäkké pneumatiky, tímy si podľa vlastného výberu zvolili ich počet. Veľká cena Ruska sa uskutoční po prvý raz v prvej polovici sezóny, doterajšie dve sa konali vždy v októbri. Úvodný tréning na sočskom autodróme štartuje v piatok o 9.00 h SELČ. Nedeľňajšie preteky sa pôjdu o 14.00, sobotňajšia kvalifikácia je na programe v rovnakom čase. Priame prenosy budú vysielať stanice Sport1 a Sport2.

Veľká cena Ruska:
Dejisko: Autodróm Soči
Dĺžka okruhu: 5848 m
Dĺžka pretekov: 309,745 km (53 okruhov)
Minuloročný víťaz: Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes
Najrýchlejšie kolo v pretekoch: Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari 1:40,071 min (2015)

Poradie MS (po 3 z 21 pretekov): 1. Nico Rosberg (Nem.) Mercedes 75 bodov, 2. Lewis Hamilton (V. Brit.) Mercedes 39, 3. Daniel Ricciardo (Aus.) Red Bull 36, 4. Sebastian Vettel (Nem.) Ferrari 33, 5. Kimi Räikkönen (Fín.) Ferrari 28, 6. Felipe Massa (Braz.) Williams 22

Pohár konštruktérov (po 3 z 21 pretekov): 1. Mercedes 114 bodov, 2. Ferrari 61, 3. Red Bull 57, 4. Williams 29, 5. Haas 18, 6. Toro Rosso 17


mp;mj



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies