F1: Rosberg súčasťou Mercedesu do konca sezóny 2018

NETKY.SK • 22 Júl 2016, 10:41 • 2 min
F1: Rosberg súčasťou Mercedesu do konca sezóny 2018

HUNGARORING - Líder tohtoročného šampionátu formuly 1 Nico Rosberg podpísal s vedením tímu Mercedes nový kontrakt do konca sezóny 2018. Stalo sa tak tesne pred začiatkom súťažného víkendu na Veľkej cene Maďarska.

slovakia

left justify in out

Vicemajster sveta z posledných dvoch ročníkov oznámil predĺženie spolupráce prostredníctvom konta na twitteri. Rokovania o novej Rosbergovej zmluve mal na starosti bývalý pilot F1 Gerhard Berger, kontrakt do konca roka 2018 má s Mercedesom aj úradujúci svetový šampión Lewis Hamilton.

Rosberg prišiel do tímu "strieborných šípov" pred sezónou 2010 a bol kolegom legendárneho Michaela Schumachera. Dvojica spolu fungovala tri roky, potom „Schumiho“ nahradil Hamilton. V prvom roku spolupráce nedošlo k nijakým výsledkom, no po zmene pravidiel sa Brit v posledných dvoch sezónach tešil z majstrovských titulov. Rosberg bol vždy druhý. V tomto roku rodák z Wiesbadenu skvele odštartoval, vyhral úvodné štyri veľké ceny, ale potom sa začalo dariť Hamiltonovi a výsledkom je súčasný Rosbergov jednobodový náskok v šampionáte pred tímovým kolegom.

Nico Rosberg vo formule 1 absolvoval 125 veľkých cien, debutoval na VC Bahrajnu v roku 2010. Dosiahol 19 víťazstiev, 25-krát štartoval z prvého miesta, v 45 prípadoch sa ocitol na stupňoch víťazov. Najlepším výsledkom sú dve druhé miesta v rokoch 2014 a 2015. Informácie pochádzajú z portálov ESPN a Sky Sports.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona